De RB-2200-30

2 NEWS_READING_TIME_ADD

Terug

Gerobotiseerd laserlas systeem RB2200-30.

Laserlassen biedt talloze voordelen: het minimaliseert vervorming, brengt zeer weinig warmte in, en levert lasnaden van hoge kwaliteit die vaak weinig tot geen nabewerking vereisen.

De RB2200-30 is een kant en klaar systeem voor het geautomatiseerd laserlassen. Met het toepassen van de laserwobble kunnen zowel smalle als bredere lasnaden worden gelegd. De robot wordt toegepast met een draaitafel van 2200mm en een

laserbron met een vermogen van 3000watt. Voor elk product is er een oplossing en hier denken wij graag met u mee. Denk bijvoorbeeld aan een drieassige draaitafel, vijf-assen positioneerder of lineare eenheden. Verder kan het systeem altijd uitgevoerd worden met een push pull draadtoevoer systeem. Laserlassen met draad maakt het eenvoudiger en de las sterker.

Opspannen

De draaitafel heeft een opspantafel van rond 2200mm. De tafel is voorzien van een raster 100x100mm en opspansysteem van 28mm. Verder zijn er 3 eikpunten aangebracht in de tafel zodat de robot eenvoudig uitgelijnd kan worden. Hierdoor is de herhaalnauwkeurigheid ongeacht van welke kant van de tafel gelast wordt ongelofelijk hoog.

Vermogen

Standaard wordt er gebruik gemaakt van een laserbron met 3000 watt. Hiermee kan je een groot aantal lasverbindingen maken. Mocht dit niet in het juiste bereik vallen kan er nog gekozen worden uit 1500, 4000 of 6000 watt. De keuze hiervan wordt zorgvuldig afgestemd op de range aan producten.

Draadaanvoer

Voor de draadaanvoer wordt er gebruik gemaakt van een push-pull systeem. Dit zorgt voor een hoge nauwkeurigheid van aanvoer in het voorste gedeelte van de laserkop. De draadrollen zijn universeel en te gebruiken voor beide draadtoevoer motors. De lasdraadrol is draaibaar waardoor er zowel uit de draadton als van rol toegevoerd kan worden. Draaddiktes waarmee toegevoegd kan worden is 0.8, 1.0, 1.2 en 1.6mm.

Rotator

Het beschermgas stroom zowel door de kop als achter de las aan. De lasdraad loopt altijd voor de las op. Om te zorgen dat de robot zeer vrij is in zijn beweging, kan het beschermgas en de lasdraad 360 graden draaien om de laserkop waardoor er meer programmeer vrijheden ontstaan.

Programmering

Het programmeren van de robot gebeurt via KUKA sim. De robot staat in het programma weergegeven en door het toevoegen van een stepfile van zowel het product als een mal kan eenvoudig een programma geschreven worden. Het programmeren kan in zeer korte tijd, ook is er geen programmeer kennis nodig. Wanneer er binnen Uw bedrijf nooit gewerkt is met KUKA robots zal een 5 daagse cursus aangeraden worden intern bij KUKA. Hierin leer je het programmeren van de robot zowel offline als online. Aanvullende functies voor het laserlassen komen altijd aan bod bij de cursus van Snellassen.

Intresse

Wij zijn trots op onze machine en laten dit graag aan u zien. Tijdens een demo zullen we meenemen door alle stappen van het laserlassen. Ook is er de mogelijkheid om te kijken naar specifieke procten van uw bedrijf en welke aanpassing er eventueel aan dit product nodig zijn.

 

 

 

 

 

Publicatiedatum 10/10/2024
De RB-2200-30
 
De RB-2200-30
 
De RB-2200-30

Snellassen.nl

Neem contact op

Aluminiumstraat 7
6031 TT
Nederweert (Nederland)

0495 - 550 828
Snellassen.nl